Adatkezelési tájékoztató 

Elfogadás dátuma: 2022-08-01 

Adatkezelő 

Név: Lingl Márk Disztribúció ev. 

Székhely: 2040 Budaörs, Otthon utca 7. 

Levelezési cím, panaszkezelés: 2040 Budaörs, Otthon utca 7. 

E-mail: office@torzsvasarlo.legyenegeszseges.hu 

Telefonszám: +36203300425 

Weboldal: https://torzsvasarlo.legyenegeszseges.hu/ 

Tárhelyszolgáltató 

Név: Sybell Informatika Kft. 

Székhely: Budapest, Késmárk u 7/b, 1158 

Elérhetőség:  +36 1 707 67 26, 

Mail: hello@sybell.hu 

Weboldal: https://sybell.hu/ 

A webshop üzemeltetése során végzett adatkezelések leírása 

A jelen dokumentum a webshop működésével kapcsolatban minden releváns adatkezelési információt  tartalmaz az Európai Unió 2016/679 számú Általános Adatvédelmi Rendelete (a továbbiakban: Rendelet,  GDPR) és a 2011. évi CXII. tv. (a továbbiakban: Info.tv.) alapján. 

A cookie-k használatával kapcsolatos tájékoztatás 

Mi az a cookie? 

Az Adatkezelő a honlap látogatása során úgynevezett cookie-kat (sütiket) használ. A cookie betűből és  számokból álló információcsomag, amit honlapunk az Ön böngészőjének küld el azzal a céllal, hogy  elmentse bizonyos beállításait, megkönnyítse a honlapunk használatát és közreműködik abban, hogy  néhány releváns, statisztikai jellegű információt gyűjtsünk a látogatóinkról. 

A cookie-k (sütik) egy része nem tartalmaz személyes információkat, és nem alkalmas az egyéni  felhasználó azonosítására, egy részük azonban olyan egyéni azonosítót tartalmaz – egy titkos, véletlenül  generált számsort – amelyet az Ön eszköze tárol, ezzel az Ön azonosíthatóságát is biztosítja. Az egyes  cookie-k (sütik) működési időtartamát az egyes cookie-k (sütik) vonatkozó leírása tartalmazza. 

A cookie-k jogszabályi háttere és jogalapja: 

Az adatkezelés jogalapja a Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján az Ön hozzájárulása. A honlap által használt cookie-k főbb jellemzői: 

Google Adwords cookie Amikor valaki meglátogatja az oldalunkat, a látogató cookie-azonosítója  hozzáadódik a remarketinglistához. A Google cookie-kat – például a NID és SID cookie-kat – használ a  Google-termékekben, így például a Google Keresésben látható hirdetések testreszabásához. Az ilyen  cookie-kat például arra használja, hogy megjegyezze az Ön legutóbbi kereséseit, az egyes hirdetők  hirdetéseivel vagy a keresési eredményekkel való korábbi interakcióit, továbbá a hirdetők webhelyein tett  látogatásait. Az AdWords konverziókövetés funkciója cookie-kat használ. A hirdetésből eredő 

értékesítések és egyéb konverziók követésére cookie-kat ment a felhasználó számítógépére, amikor az  adott személy egy hirdetésre kattint. A cookie-k néhány gyakori alkalmazási módja: a hirdetések 

kiválasztása annak alapján, hogy mi a releváns az adott felhasználó esetén, a kampányok  teljesítményéről szóló jelentések tökéletesítése, és a felhasználó által már megtekintett hirdetések  megjelenítésének elkerülése. 

Google Analytics cookie: A Google Analytics a Google elemző eszköze, amely abban segít a  weboldalak és alkalmazások tulajdonosainak, hogy pontosabb képet kapjanak látogatóik  tevékenységeiről. A szolgáltatás cookie-kat használhat, hogy információkat gyűjtsön és jelentést  készítsen a weboldal használatára vonatkozó statisztikai adatokból anélkül, hogy egyénileg azonosítaná  a látogatókat a Google számára. A Google Analytics által használt fő cookie a „__ga” cookie. A webhely  használati statisztikai adatokból készülő jelentések mellett a Google Analytics – az előbbiekben  ismertetett néhány hirdetési cookie-val együtt – felhasználható arra is, hogy relevánsabb hirdetéseket  jelenítsünk meg a Google-termékekben (például a Google Keresésben) és szerte az interneten. 

Remarketing cookiek-k: A korábbi látogatók vagy felhasználók számára a Google Display Hálózaton  található egyéb webhelyeken való böngészés, illetve termékeivel vagy szolgáltatásaival kapcsolatos  kifejezések keresésekor jelenhetnek meg 

A működéshez szigorúan szükséges cookie-k: Ezek a cookie-k a weboldal használatához  nélkülözhetetlenek, és lehetővé teszik a weboldal alapvető funkcióinak használatát. Ezek hiányába az  oldal számos funkciója nem lesz elérhető az Ön számára. Ezen típusú cookie-k élettartama kizárólag a  munkamenet idejére korlátozódik. 

A felhasználói élmény javítását szolgáló cookie-k: Ezek a cookie-k információkat gyűjtenek a  felhasználó weboldalhasználatáról, például, hogy mely oldalakat látogatja leggyakrabban, vagy milyen  hibaüzenetet kap a weboldalról. Ezek a cookie-k nem gyűjtenek a látogatót azonosító információkat,  vagyis teljesen általános, névtelen információkkal dolgoznak. Az ezekből nyert adatokat a weboldal  teljesítményének javítására használjuk. Ezen típusú cookie-k élettartama kizárólag a munkamenet  idejére korlátozódik. 

Munkamenet cookie: Ezek a sütik a látogató tartózkodási helyét, a böngésző nyelvét, a fizetés  pénznemét tárolják, élettartamuk a böngésző bezárása, vagy maximum 2 óra. 

Utoljára megtekintett termék cookie: Rögzíti a termékeket, amiket utoljára megtekintett a látogató.  Élettartamuk 60 nap. 

Cookie elfogadás cookie: Az oldalra érkezéskor a figyelmeztető ablakban elfogadja a cookiek  tárolásáról szóló nyilatkozatot. Élettartama 365 nap. 

Kosár cookie: A kosárba helyezett termékeket rögzíti. Élettartama 365 nap. 

PHPSESSID A bejelentkezés beazonosítására szolgál. A süti élettartama: a munkamenet hossza. 

Amennyiben Ön nem fogadja el a cookie-k használatát, akkor bizonyos funkciók nem lesznek elérhetőek  az Ön számára. A cookie-k törléséről bővebb tájékoztatást az alábbi linkeken találhat: 

• Internet Explorer:  http://windows.microsoft.com/en-us/internet-explorer/delete-manage cookies#ie=ie-11 

• Firefox:  https://support.mozilla.org/en-US/kb/cookies-information-websites-store-on-your computer 

• Mozilla: https://support.mozilla.org/hu/kb/weboldalak-altal-elhelyezett-sutik-torlese-szamito • Safari: https://support.apple.com/guide/safari/manage-cookies-and-website-data-sfri11471/mac • Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647 

• Edge: https://support.microsoft.com/hu-hu/help/4027947/microsoft-edge-delete-cookies

A szerződéskötés és teljesítés érdekében kezelt adatok 

A szerződéskötés és teljesítés érdekében több adatkezelési eset is megvalósulhat. Tájékoztatjuk, hogy  panaszkezeléssel, garanciális ügyintézéssel kapcsolatos adatkezelés csak abban az esetben valósul  meg, ha Ön él valamelyik említett jogával. 

Amennyiben a webshopon keresztül Ön nem vásárol, csak látogatója a webshopnak, akkor a marketing  célú adatkezelésnél írtak vonatkozhatnak Önre, amennyiben marketing célú hozzájárulást ad számunkra. 

A szerződéskötés és teljesítés érdekében megvalósuló adatkezelések részletesebben: 

Kapcsolatfelvétel 

Ha például emailben, kapcsolatfelvételi űrlapon, vagy telefonon kérdéssel fordul hozzánk valamely  termékkel kapcsolatban. Az előzetes kapcsolatfelvétel nem kötelező, ezt kihagyva is bármikor rendelhet  a webshopból. 

Kezelt adatok 

Az Ön által a kapcsolatfelvétel során megadott adatok, név és e-mail cím. 

Az adatkezelés időtartama 

Az adatokat csak a kapcsolatfelvétel lezárultáig kezeljük. 

Az adatkezelés jogalapja 

Az Ön önkéntes hozzájárulása, amit a kapcsolatfelvétellel ad meg Adatkezelő számára. [Rendelet 6. cikk  (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés] 

Regisztráció a weboldalon 

A regisztráció során megadott adatok tárolásával az Adatkezelő kényelmesebb szolgáltatást tud  biztosítani (pl. az érintett adatait újabb vásárláskor nem kell ismét megadni). A regisztráció a  szerződéskötésnek nem feltétele 

Kezelt adatok 

Az adatkezelés során az Adatkezelő az Ön nevét, lakcímét, telefonszámát, e-mail címét, a megvásárolt  termék jellemzőit és a vásárlás időpontját kezeli. 

Az adatkezelés időtartama 

A hozzájárulásának visszavonásáig. 

Az adatkezelés jogalapja 

Az Ön önkéntes hozzájárulása, amit a regisztrációval ad meg az Adatkezelő számára [Rendelet 6. cikk  (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés] 

A rendelés feldolgozása 

A rendelések feldolgozása során a szerződés teljesítése érdekében szükségesek adatkezelési  tevékenységek. 

Kezelt adatok 

Az adatkezelés során az Adatkezelő az Ön nevét, lakcímét, telefonszámát, e-mail címét, a megvásárolt  termék jellemzőit, a megrendelés számát és a vásárlás időpontját kezeli. 

Amennyiben Ön rendelést adott le a webshopban, akkor az adatkezelés és az adatok megadása a  szerződés teljesítéséhez elengedhetetlen. 

Az adatkezelés időtartama 

Az adatokat a polgári jogi elévülési idő szerint 5 évig kezeljük. 

Az adatkezelés jogalapja 

A szerződés teljesítése. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont szerinti adatkezelés]

A számla kiállítása 

Az adatkezelési folyamat a jogszabályoknak megfelelő számla kiállítása és a számviteli bizonylat megőrzési kötelezettség teljesítése érdekében történik. Az Sz.tv. 169. § (1)-(2) bekezdése alapján a  gazdasági társaságoknak a könyvviteli elszámolást közvetlenül és közvetetten alátámasztó számviteli  bizonylatot meg kell őrizniük. 

Kezelt adatok 

Név, cím, e-mail cím, telefonszám. 

Az adatkezelés időtartama 

A kiállított számlákat az Sz.tv. 169. § (2) bekezdése alapján a számla kiállításától számított 8 évig meg  kell őrizni. 

Az adatkezelés jogalapja 

Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. 159. § (1) bekezdése alapján a számla kibocsátása  kötelező és azt számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján 8 évig kell megőrizni  [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés]. 

Az áruszállításhoz kapcsolódó adatkezelés 

Az adatkezelési folyamat a megrendelt termék kiszállítása érdekében történik. 

Kezelt adatok 

Név, cím, e-mail cím, telefonszám. 

Az adatkezelés időtartama 

Az Adatkezelő az adatokat a megrendelt áru kiszállításának időtartamáig kezeli. 

Az adatkezelés jogalapja 

Szerződés teljesítése [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont szerinti adatkezelés]. Az áruszállításhoz kapcsolódó adatkezelések címzettjei, adatfeldolgozói 

A címzett megnevezése: WEBSHIPPY Magyarország Logisztikai és Szállítmányozási Kft.

A címzett székhelye: 2151 Fót, 0221/12, East Gate Business Park C/2. 

A címzett telefonszáma: +36 1 99 88 099 

A címzett e-mail címe: info@webshippy.com 

A címzett weboldala: https://www.webshippy.com 

A Szolgáltató az Adatkezelővel kötött szerződés alapján a jogszabályokban meghatározott feltételeknek  megfelelő méretű, tömegű, tartalmú és csomagolású Küldeményeket díj fizetése ellenében a Raktárából  továbbítja és a Feladó által megjelölt címhelyen a Címzett, vagy jogosult átvevő részére kézbesíti. 

A címzett megnevezése: FoxPost Zártkörűen Működő Részvénytársaság 

A címzett székhelye: 3200 Gyöngyös, Batsányi János utca 9. 

A címzett telefonszáma: +36 1/999-0-369 

A címzett e-mail címe: info@foxpost.hu 

A címzett weboldala: foxpost.hu 

A futárszolgálat az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a megrendelt áru  kiszállításában. A futárszolgálat a megkapott személyes adatokat a weboldalán elérhető adatkezelési  tájékoztatóban foglaltak szerint kezeli. 

A címzett megnevezése: GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft. A címzett székhelye: 2351 Alsónémedi, GLS Európa u. 2.

A címzett telefonszáma: 06-29-88-67-00 

A címzett e-mail címe: info@gls-hungary.com 

A címzett weboldala: https://gls-group.eu/HU/hu/home 

A futárszolgálat az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a megrendelt áru  kiszállításában. A futárszolgálat a megkapott személyes adatokat a weboldalán elérhető adatkezelési  tájékoztatóban foglaltak szerint kezeli. 

Egyéb fogyasztóvédelmi panaszok kezelése 

Az adatkezelési folyamat a fogyasztóvédelmi panaszok kezelése érdekében történik. Amennyiben Ön  panasszal fordult hozzánk, akkor az adatkezelés és az adatok megadása elengedhetetlen. 

Kezelt adatok 

Vásárló neve, telefonszáma, email címe, panasz tartalma. 

Az adatkezelés időtartama 

A garanciális panaszokat a fogyasztóvédelemről szóló törvény alapján 3 évig őrizzük meg. 

Az adatkezelés jogalapja 

Az, hogy hozzánk fordul-e panasszal az Ön önkéntes döntése, azonban ha hozzánk fordul, a  fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A. § (7) bekezdése alapján 5 évig köteles vagyunk  a panaszt megőrizni [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés] 

A hozzájárulás igazolhatóságával kapcsolatban kezelt adatok 

A regisztráció, megrendelés, hírlevélre történő feliratkozás során az informatikai rendszer eltárolja a  hozzájárulással kapcsolatos informatikai adatokat a későbbi bizonyíthatóság érdekében. 

Kezelt adatok 

A hozzájárulás időpontja és az érintett IP címe. 

Az adatkezelés időtartama 

A jogszabályi előírások miatt a hozzájárulást később igazolni kell tudni, ezért az adattárolás időtartama  az adatkezelés megszűnését követő elévülési ideig kerül tárolásra. 

Az adatkezelés jogalapja 

A Rendelet 7. cikk (1) bekezdése írja elő ezt a kötelezettséget. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont  szerinti adatkezelés] 

Marketing célú adatkezelése 

A hírlevél-küldéssel kapcsolatos adatkezelés 

Az adatkezelési folyamat a hírlevelek kiküldése érdekében történik. 

Kezelt adatok 

Név, e-mail cím 

Az adatkezelés időtartama 

Az érintett hozzájárulásának visszavonásáig. 

Az adatkezelés jogalapja 

Az Ön önkéntes hozzájárulása, ami a hírlevélre történő feliratkozással ad meg az Adatkezelő számára  [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés] 

Remarketing 

Az adatkezelés mint remarketing tevékenység cookie-k segítségével valósul meg. 

Kezelt adatok 

A cookie tájékoztatóban meghatározott cookiek által kezelt adatok.

Az adatkezelés időtartama 

Az adott cookie adattárolási időtartama, bővebb információ elérhető itt: 

Google általános cookie tájékoztató: 

https://www.google.com/policies/technologies/types/

Google Analitycs tájékoztató: 

https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage?hl=hu

Facebook tájékoztató: 

https://www.facebook.com/ads/preferences/?entry_product=ad_settings_screen

Az adatkezelés jogalapja 

Az Ön önkéntes hozzájárulása, amit a honlap használatával ad meg az Adatkezelő számára [Rendelet 6.  cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]. 

További adatkezelések 

Amennyiben az Adatkezelő további adatkezelést kíván végezni, akkor előzetes tájékoztatatást nyújt az  adatkezelés lényeges körülményeiről (adatkezelés jogszabályi háttere és jogalapja, az adatkezelés célja,  a kezelt adatok köre, az adatkezelés időtartama). 

A személyes adatok címzettjei 

A személyes adatok tárolására irányuló adatfeldolgozás 

Az adatfeldolgozó megnevezése: Sybell Informatika Kft. 

Az adatfeldolgozó elérhetőségei: 

Név: Sybell Informatika Kft. 

Székhely: Budapest, Késmárk u 7/b, 1158 

Elérhetőség:  +36 1 707 67 26 

Mail: hello@sybell.hu 

Weboldal: https://sybell.hu/ 

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján a személyes adatok tárolását végzi. A  személyes adatok megismerésére nem jogosult. 

Hírlevélküldéssel összefüggő adatfeldolgozói tevékenység 

Hírlevélküldő rendszert üzemeltető cég neve: MailerLite Limited 

Hírlevélküldő rendszert üzemeltető cég székhelye: Ground Floor, 71 Lower Baggot Street, Dublin 2,  D02 P593, Írország, 

Hírlevélküldő rendszert üzemeltető cég telefonszáma: 

Hírlevélküldő rendszert üzemeltető cég e-mail címe: info@mailerlite.com 

Hírlevélküldő rendszert üzemeltető cég weboldala: https://www.mailerlite.com/ 

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a hírlevelek kiküldésében.  Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett nevét és e-mail címét a hírlevélküdéshez szükséges  mértékben kezeli. 

Az online fizetéssel kapcsolatos adatkezelés 

Az adatkezelő megnevezése: OTP Mobil Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Az adatkezelő székhelye: 1143 Budapest, Hungária krt. 17-19.

Az adatkezelő telefonszáma:  +36 1 3-666-611 

Az adatkezelő e-mail címe: ugyfelszolgalat@simple.hu 

Az adatkezelő weboldala: https://simplepay.hu 

A fizetési szolgáltató az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik az Online fizetés  végrehajtásában, amely érdekében a vásárlási folyamat során adattovábbítás valósul meg az online  fizetési szolgáltató felé. Ennek során az az online fizetési szolgáltató az érintett számlázási nevét nevét  és címét, a rendelés számát és időpontját saját adatkezelési szabályai szerint kezeli. 

Az adattovábbítás célja: az online fizetési szolgáltató számára a vásárláshoz kapcsolódó, nála  kezdeményezett fizetési művelethez szükséges tranzakciós adatok biztosítása. 

Az adattovábbítás jogalapja: a Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pontja alapján az Ön és Adatkezelő között létrejött szerződés teljesítése, amelynek része a fizetés a vásárló részéről, online fizetés esetén  pedig a fizetéshez a jelen pont szerinti adattovábbítás szükséges .

Tudomásul veszem, hogy a(z) Lingl Márk Disztribúció ev.  adatkezelő által a(z)
https://torzsvasarlo.legyenegeszseges.hu/ felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes
adataim átadásra kerülnek az OTP Mobil Kft., mint adatfeldolgozó részére. Az
adatkezelő által továbbított adatok köre az alábbi: Név, email cím, telefonszám, szállítási cím, számlázási cím. Az adatfeldolgozó által végzett adatfeldolgozási tevékenység jellege és célja a
SimplePay Adatkezelési tájékoztatóban, az alábbi linken tekinthető meg:
http://simplepay.hu/vasarlo-aff

Az adatkezelés során Önt megillető jogok 

Az adatkezelés időtartamán belül Önt a Rendelet előírásai szerint az alábbi jogok illetik meg: 

• a hozzájárulás visszavonásának joga 

• személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való hozzáférés • helyesbítéshez való jog 

• adatkezelés korlátozása, 

• törléshez való jog 

• tiltakozáshoz való jog 

• hordozhatósághoz való jog. 

Amennyiben Ön a jogaival élni kíván, az az Ön azonosításával jár együtt, valamint az Adatkezelőnek  Önnel szükségszerűen kommunikálnia kell. Ezért az azonosítás érdekében személyes adatok  megadására lesz szükség (de az azonosítás csak olyan adaton alapulhat, amelyet Adatkezelő egyébként  is kezel Önről), valamint az Adatkezelő email fiókjában elérhetőek lesz az Ön adatkezeléssel kapcsolatos  panaszai a jelen tájékoztatóban, a panaszokkal kapcsolatban megjelölt időtartamon belül. Amennyiben  Ön vásárlónk volt és panaszügyintézés, vagy garanciális ügyintézés érdekében szeretné magát  azonosítani, az azonosításhoz kérjük adja meg rendelési azonosítóját is. Ennek felhasználásával Önt,  mint vásárlót is be tudjuk azonosítani. 

Az adatkezeléssel kapcsolatos panaszokat legkésőbb 30 napon belül válaszolja meg Adatkezelő. 

A hozzájárulás visszavonásának joga 

Ön bármikor jogosult az adatkezeléshez adott hozzájárulást visszavonni, ilyen esetben a megadott  adatokat rendszereinkből töröljük. Kérjük azonban vegye figyelembe, hogy a még nem teljesített  megrendelés esetén a visszavonás azzal a következménnyel járhat, hogy nem tudjuk Ön felé teljesíteni a  kiszállítást. Emellett, ha a vásárlás már megvalósult, a számviteli előírások alapján a számlázással  kapcsolatos adatokat nem törölhetjük rendszereinkből, valamint ha Önnek tartozása áll fenn felénk, akkor  a követelés behajtásával kapcsolatos jogos érdek alapján adatait a hozzájárulás visszavonása esetén is  kezelhetjük. 

A személyes adatokhoz való hozzáférés 

Ön jogosult arra, hogy az Adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes  adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy: 

• a kezelt személyes adatokhoz hozzáférést kapjon és 

• a következő információkról az Adatkezelő tájékoztassa: 

az adatkezelés céljai; 

az Önről kezelt személyes adatok kategóriái; 

információ azon címzettekről vagy címzettek kategóriáiról, akikkel, illetve amelyekkel a  személyes adatokat az Adatkezelő közölte vagy közölni fogja;

a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, vagy ha ez nem lehetséges, ezen  időtartam meghatározásának szempontjai; 

az Ön azon joga, hogy kérelmezheti az Adatkezelőtől az Önre vonatkozó személyes adatok  helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és jogos érdeken alapuló  adatkezelés esetén tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen; 

a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga; 

ha az adatokat nem Öntől gyűjtötték be, a forrásukra vonatkozó minden elérhető információ; 

az automatizált döntéshozatal tényéről (ha alkalmazott ilyen eljárás), ideértve a  profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikára és arra  vonatkozóan érthető információkat, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel, és  Önre nézve milyen várható következményekkel bír. 

A jog gyakorlásának célja az adatkezelés jogszerűségének megállapítására és ellenőrzésére irányulhat,  ezért többszöri tájékoztatás kérés esetén az Adatkezelő méltányos költségtérítést számolhat fel a  tájékoztatás teljesítéséért cserébe. 

A személyes adatokhoz való hozzáférést az Adatkezelő úgy biztosítja, hogy az Ön azonosítását  követően emailben juttatja el Önhöz a kezelt személyes adatokat és az információkat. Amennyiben  regisztrációval rendelkezik, akkor a hozzáférést úgy biztosítjuk, hogy a felhasználói fiókjába belépve  tudja az Önről kezelt személyes adatokat megtekinteni és ellenőrizni. 

Kérjük, hogy kérelmében jelölje meg, hogy a személyes adatokhoz kér hozzáférést, vagy az  adatkezeléssel kapcsolatos információkat kéri. 

Helyesbítéshez való jog 

Ön jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő késedelem nélkül helyesbítse az Önre vonatkozó  pontatlan személyes adatokat. 

Adatkezelés korlátozásához való jog 

Ön jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbiak valamelyike  teljesül: 

• Ön vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra  vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy az Adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok  pontosságát, ha a pontos adat azonnal megállapítható, akkor nem kerül sor a korlátozásra; 

• az adatkezelés jogellenes, de Ön ellenzi az adatok törlését bármely okból (például azért, mert az  Ön számára jogi igény érvényesítése miatt fontosak az adatok), ezért nem az adatok törlését kéri,  hanem ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását; 

• az Adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra a megjelölt adatkezelés céljából, de  Ön igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy 

• Ön tiltakozott az adatkezelés ellen, de Adatkezelő jogos érdeke is megalapozhatja az  adatkezelést, ez esetben amíg megállapításra nem kerül, hogy az Adatkezelő jogos indokai  elsőbbséget élveznek-e az Ön jogos indokaival szemben, az adatkezelést korlátozni kell. 

Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett  hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más  természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam  fontos közérdekéből lehet kezelni. 

Adatkezelő az adatkezelés korlátozásának feloldásáról előzetesen (legalább a korlátozás feloldását  megelőző 3 munkanappal) tájékoztatja Önt. 

Törléshez – elfeledtetéshez való jog 

Ön jogosult arra, hogy az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje az Önre vonatkozó  személyes adatokat, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:

• a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat az Adatkezelő gyűjtötte  vagy más módon kezelte; 

• Ön visszavonja hozzájárulását és az adatkezelésnek nincs más jogalapja; 

• Ön tiltakozik a jogos érdeken alapuló adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok  (azaz jogos érdek) az adatkezelésre, 

• a személyes adatokat az Adatkezelő jogellenesen kezelte és ez a panasz alapján megállapítást  nyert, 

• a személyes adatokat az Adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi  kötelezettség teljesítéséhez törölni kell. 

Ha az Adatkezelő bármely jogszerű oknál fogva nyilvánosságra hozta az Önről kezelt személyes adatot,  és bármely fent megjelölt okból törölni köteles azt, az elérhető technológia és a megvalósítás  költségeinek figyelembevételével köteles megtenni az észszerűen elvárható lépéseket – ideértve  technikai intézkedéseket – annak érdekében, hogy tájékoztassa az adatokat kezelő más adatkezelőket,  hogy Ön kérelmezte a szóban forgó személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok  másolatának, illetve másodpéldányának törlését. 

A törlés nem alkalmazandó, amennyiben az adatkezelés szükséges: 

• a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából; • a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog  szerinti kötelezettség teljesítése (ilyen eset a számlázás keretében megvalósuló adatkezelés,  mivel a számla megőrzését jogszabály írja elő), illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott  közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából; • jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez (pl.: ha az Adatkezelőnek Ön  felé követelése áll fenn és azt még nem teljesítette, vagy fogyasztói, adatkezelési panasz intézése  van folyamatban). 

Tiltakozáshoz való jog 

Ön jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak  jogos érdeken alapuló kezelése ellen. Ebben az esetben az Adatkezelő a személyes adatokat nem  kezelheti tovább, kivéve, ha az bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok  indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Ön érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy  amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak. 

Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, Ön jogosult arra, hogy  bármikor tiltakozzon az Önre vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a  profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik. Ha Ön tiltakozik a személyes  adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése ellen, akkor a személyes adatok a  továbbiakban e célból nem kezelhetők. 

Hordozhatósághoz való jog 

Amennyiben az adatkezelés automatizált módon valósul meg, vagy ha az adatkezelés az Ön önkéntes  hozzájárulásán alapul, Önnek joga van arra, hogy kérje az Adatkezelőtől, hogy az Ön által az Adatkezelő részére megadott adatokat megkapja, amit az Adatkezelő xml, JSON, vagy csv formátumban bocsát az  Ön rendelkezésére, ha ez technikailag megvalósítható, akkor kérheti, hogy az Adatkezelő az adatokat  ebben a formában más adatkezelő számára továbbítsa. 

Automatizált döntéshozatal 

Ön jogosult arra, hogy ne terjedjen ki Önre az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen alapuló döntés  hatálya (ideértve a profilalkotást is), amely Önre nézve joghatással járna vagy Önt hasonlóképpen  jelentős mértékben érintené. Ezekben az esetekben az Adatkezelő köteles megfelelő intézkedéseket  tenni az érintett jogainak, szabadságainak és jogos érdekeinek védelme érdekében, ideértve az  érintettnek legalább azt a jogát, hogy az adatkezelő részéről emberi beavatkozást kérjen, álláspontját  kifejezze, és a döntéssel szemben kifogást nyújtson be.

A fentiek nem alkalmazandóak abban az esetben, ha a döntés: 

• Ön és az Adatkezelő közötti szerződés megkötése vagy teljesítése érdekében szükséges; • meghozatalát az Adatkezelőre alkalmazandó olyan uniós vagy tagállami jog teszi lehetővé, amely  Ön jogainak és szabadságainak, valamint jogos érdekeinek védelmét szolgáló megfelelő intézkedéseket is megállapít; vagy 

• az Ön kifejezett hozzájárulásán alapul. 

Adatvédelmi nyilvántartásba történő bejelentkezés 

Az Info.tv. rendelkezései értelmében az Adatkezelőnek bizonyos adatkezeléseit be kellett jelentenie az  adatvédelmi nyilvántartásba. Ez a bejelentési kötelezettség 2018. május 25. napjával megszűnt. 

Adatbiztonsági intézkedések 

Az Adatkezelő kijelenti, hogy megfelelő biztonsági intézkedéseket hozott annak érdekében, hogy a  személyes adatok védje a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal,  törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott  technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen. 

Az Adatkezelő a szervezeti és technikai lehetőségekhez képest mindent megtesz annak érdekében,  hogy az Adatfeldolgozói is megfelelő adatbiztonsági intézkedéseket tegyenek, amikor az Ön személyes  adataival dolgoznak. 

Jogorvoslati lehetőségek 

Amennyiben Ön szerint az Adatkezelő megsértette valamely, az adatkezelésre vonatkozó törvényi  rendelkezést, vagy nem teljesítette valamely kérelmét, akkor vélelmezett jogellenes adatkezelés  megszüntetése érdekében a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vizsgálati eljárását  kezdeményezheti (levelezési cím: 1363 Budapest, Pf. 9., e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu,  telefonszámok: +36 (30) 683-5969 +36 (30) 549-6838; +36 (1) 391 1400). 

Tájékoztatjuk emellett arról is, hogy az adatkezelésre vonatkozó törvényi rendelkezések megsértése  esetén, vagy ha az Adatkezelő nem teljesítette valamely kérelmét, akkor az Adatkezelővel szemben  polgári pert indíthat bíróság előtt. 

Adatkezelési tájékoztató módosítása 

Az Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy jelen adatkezelési tájékoztatót az adatkezelés célját és jogalapját  nem érintő módon módosítsa. A honlap módosítás hatálybalépését követő használatával elfogadja a  módosított adatkezelési tájékoztatót. 

Amennyiben az Adatkezelő a gyűjtött adatokkal kapcsolatban a gyűjtésük céljától eltérő célból további  adatkezelést kíván végezni, a további adatkezelést megelőzően tájékoztatja Önt az adatkezelés céljáról  és az alábbi információkról: 

• a személyes adatok tárolásának időtartamáról, vagy ha ez nem lehetséges, akkor az időtartam  meghatározásának szempontjairól; 

• azon jogáról, hogy kérelmezheti az Adatkezelőtől az Önre vonatkozó személyes adatokhoz való  hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és jogos érdeken alapuló  adatkezelés esetén tiltakozhat a személyes adatok kezelése ellen, valamint a hozzájáruláson,  vagy szerződéses kapcsolaton alapuló adatkezelés esetén kérheti az adathordozhatósághoz való  jog biztosítását; 

• hozzájáruláson alapuló adatkezelés esetén arról, hogy a hozzájárulást Ön bármikor  visszavonhatja, 

• a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának jogáról; 

• arról, hogy a személyes adat szolgáltatása jogszabályon vagy szerződéses kötelezettségen alapul  vagy szerződés kötésének előfeltétele-e, valamint hogy az Ön köteles-e a személyes adatokat 

megadni, továbbá hogy milyen lehetséges következményeikkel járhat az adatszolgáltatás  elmaradása; 

• az automatizált döntéshozatal tényéről (ha alkalmazott ilyen eljárás), ideértve a profilalkotást is,  valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikára és arra vonatkozóan érthető információkat, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel, és Önre nézve milyen várható  következményekkel bír. 

Az adatkezelés csak ezt követően kezdődhet meg, amennyiben az adatkezelés jogalapja hozzájárulás,  az adatkezeléshez a tájékoztatáson felül Önnek hozzá is kell járulnia.